Македонска верзијаEnglish version
Info Image

ВелоФест 2010

- Креативен фестивал за велосипеди -

 

2010: Градски велосипедизам

 

„ВелоФест“ е платформа за промоција на велосипедот како начин на живот: транспортно средство, рекреативно средство, професионален спорт, инспирација за уметничка креација или авантура и забава.

АТХ: Комуницирање во лудило

Режија: Харис Скафтурос
Продукција: Pervs Entertainement, local/Athens
Извршен продуцент: Аги Коливас

 

Продукциската куќа на акциони филмови«PervsEntertainment» и екипата на local/Athens, го претставуваат филмот со фиксни брзиниАТХ: Комуницирање во лудило”, првиот филмски документација за сцената со фиксни брзини во Атинам, режиран од признатиот snowboard/skateboardкинематограф HarrisSkaftouros.

Велосипедите се слобода. Тие ја трансформираат Атина од високо загаден, ружен и клаустрофобичен град во широко игралиште за слободно изразување. Стануваш подобра личност!” Харис Скафтурос

 

Референци:
Fixedgearathens.wordpress.com
Happysilentlife.blogspot.com

www.localathens.gr

 

ВелоФест на Facebook
xtd
I <3 my Bike
Скопје, Берово, Виница, Босилово, Кочани, Велес, Струмица, Прилеп, Битола, Кичево, Охрид